keskiviikko 29. elokuuta 2012

Raaka mustikkapiirakka


Pikainen väsäys yllättävään makeanhimoon, 
josta ei selviydytä mustikoiden imeskelyllä tai omenan mussutuksella!

Onneksi oli valmiiksi liotettuja/kuivattuja pähkinöitä ja siemeniä, 
aika random kasahan se oli kieltämättä!
Kahdessa lasipurkissa sekaisin cashew-pähkinöitä, saksanpähkinöitä, 
auringonkukansiemeniä ja KAKSI hasselpähkinää!
Joku oli käynyt kaivamassa hasselpähkinät omaan suuhunsa : )

Heitin kaikki pähkinät ja siemenet ( n. 4dl ) tehosekoittimeen ja pistelin menemään
suht tasaiseksi massaksi, kaapissa oli 16 taatelia jäljelläja ne pääsivät mukaan.
Lisäksi laiton muutaman ruokalusikallisen hunajaa, 
hitusen lucumaa, lusikallisen psyllium-jauhetta ja ripauksen macaa.

Laitan yleensä neitsyt kookosöljyä pohjaan, mutta nyt oli niin
vähäiset rippeet jäljellä ( vajaa desi ), joten pohja sai luvan jäädä ilman. 

Täyte on oikeastaan pelkkää cashew-pähkinää ja neitsyt kookosöljyä, 
maustoin hieman luonnonvaniljalla ja lukumalla.
Makeutuksen hoiti hunaja.
Cashew-pähkinät olivat aamusta asti uitettuja, kun tarkoitus OLI 
tehdä aimo annos cashew-kermaa!

Pohjan painelin 18cm irtopohjavuokaan ja cashew täytteen kumosin päälle.
Päällä on sulaneita ja lösähtäneitä mustikoita.
Jääkaapissa olisi hyvä pitää muutama tunti, mutta mehän
iskimme kimppuun jo puolen tunnin päästä!

Ei mikään kaunokainen, mutta maku oli erittäin toimiva
ja lapset pyysivät tätä lisää!




1 kommentti:

  1. Ihana! Haen inspistä omaan mustikka piirasee ja menee varmaan aika pitkälti noin samalla kaavalla, että mitä kaapista löytyy ^^ toivottavasti yhtä hyvää!

    VastaaPoista